Direct naar paginainhoud

Almeerse Alliantie Kinderarmoede

In Almere groeit 1 op de 7 kinderen op in armoede. De gemeente is daarom gestart met de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. Verschillende partijen uit Almere hebben zich al aangesloten en er is ruimte voor andere organisaties om zich aan te sluiten. Er is een partner-/inspiratieboekje beschikbaar dat je kunt aanvragen.  

Landelijk groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. In Almere ligt dit percentage zelfs nog hoger en groeit 1 op de 7 kinderen op in armoede. De gemeente Almere is daarom in 2019 gestart met de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. De Alliantie Kinderarmoede is een netwerk van publieke en private partijen dat een einde wil aan kinderarmoede in Nederland. Iedereen kan meedoen. De strijd tegen kinderarmoede winnen we alleen samen. Sluit jouw organisatie zich ook aan? 

In het netwerk van de alliantie brengen we organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme ideeën en oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Liefst in samenwerking met andere alliantiepartners. Wij vroegen een aantal Almeerse partners naar hun ervaringen.  

Inspiratieboekje

Waar kan jouw bijdrage uit bestaan? Denk bijvoorbeeld aan het signaleren van (verborgen) armoede in gezinnen of het doorbreken van taboes, bijvoorbeeld door lespakketten voor scholen. Zorgen voor ontbijtpakketten, sportmaterialen of spullen voor kinderen, delen van 'good practices' en het betrekken van ervaringsdeskundigen (kinderen en ouders) bij oplossingen. Er is een partner-/inspiratieboekje gemaakt voor de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. In dit boekje staan alle deelnemende partijen en lees je hoe zij zich (extra) inzetten tegen kinderarmoede. Wil je dit boekje ontvangen? Stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Sluit jouw organisatie ook aan

Wil je met jouw organisatie ook aansluiten bij de Almeerse Alliantie Kinderarmoede, stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl. Alle typen organisaties, zowel publiek als privaat, kunnen zich aansluiten. Wij geloven in de kracht van een diverse alliantie omdat we alleen met elkaar alle kinderen kunnen bereiken en kunnen ondersteunen. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening