Direct naar paginainhoud

Kosten van begrafenis en crematie

Je kunt bijzondere bijstand aanvragen als je een begrafenis of crematie van een familielid moet betalen. Je kunt deze online aanvragen.

Voorwaarden

De kosten zijn niet langer dan twee maanden geleden. De vergoeding is alleen voor je eigen aandeel (wettelijk erfdeel). Als je een overlijdensuitkering ontvangt, moet je dit bedrag eerst gebruiken. Je mag jouw aanspraak op de erfenis niet hebben verworpen.

In te leveren informatie

  • De akte van overlijden
  • Rekening van de begrafenis of crematie
  • Als er sprake is van een uitvaartverzekering: kopie van het polisblad van jouw uitvaartverzekering

Ontvang je geen bijstandsuitkering? Dan hebben we extra informatie nodig. Op de pagina bewijsstukken kun je zien welke informatie dat is. 

Als je twijfelt of jouw kosten aan de voorwaarden voor bijzondere bijstand voldoen kun je contact opnemen via telefoonnummer 14 036.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail als bevestiging hebt gekregen. Kijk ook in je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt gekregen, is jouw aanvraag niet bij ons binnengekomen. Wij kunnen dan niet starten met het beoordelen van je aanvraag. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening