Direct naar paginainhoud

Kosten voor babyuitzet

Je kunt bijstand krijgen voor een babyuitzet. Je moet daarvoor aan een paar voorwaarden voldoen. Je kunt de aanvraag online doen.

Een babyuitzet wordt gerekend tot de duurzame gebruiksgoederen. Wij gaan ervan uit dat je hiervoor geld kunt sparen. Of anders dat je hiervoor een lening bij een bank kunt afsluiten met een maandelijkse aflossing. Pas als dat niet mogelijk is, kun je bijzondere bijstand aanvragen.

Kun je geen lening bij een bank krijgen dan kun je misschien wel bijzondere bijstand krijgen. Meestal geven wij dat in de vorm van een lening. Dat betekent dat je het bedrag binnen 36 maanden moet terugbetalen. Als je een bijstandsuitkering ontvangt, houden wij het maandbedrag automatisch in op jouw uitkering.

Voorwaarden

  • Je bent 4 maanden of langer zwanger of je bent net bevallen
  • Je kunt geen volledige lening krijgen bij een bank

In te leveren informatie

  • Een zwangerschapsverklaring
  • Overzicht van de goederen die je nodig hebt
  • Verklaring of je wel of niet akkoord gaat met leenbijstand* 

Ontvang je geen bijstandsuitkering? Dan hebben we extra informatie nodig. Op de pagina bewijsstukken kun je zien welke informatie dat is. 

* De bijzondere bijstand wordt in de vorm van een lening gegeven. Je moet de bijzondere bijstand dus terugbetalen. Dit hoeft niet als je een Ondersteuning Schuldstabilisatie (OSS)-, Jongeren Perspectief Fonds (JPF)-, MSNP- of WSNP-traject volgt. 

NIBUD

Wij houden bij de beoordeling van het recht op bijzondere bijstand rekening met de bedragen die door het NIBUD zijn berekend voor de kosten van een baby-uitzet.

Als je twijfelt of jouw kosten aan de voorwaarden voor bijzondere bijstand voldoen kun je contact opnemen via telefoonnummer 14 036.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail als bevestiging hebt gekregen. Kijk ook in je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt gekregen, is jouw aanvraag niet bij ons binnengekomen. Wij kunnen dan niet starten met het beoordelen van je aanvraag. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening