Direct naar paginainhoud

Kosten voor bewindvoering

Als je gebruik wil maken van bewindvoering, moet je daarvoor betalen. Voor de kosten kun je bijzondere bijstand krijgen. Meestal vraagt de bewindvoerder de bijzondere bijstand voor je aan, maar je kunt het ook zelf aanvragen.

Kosten

In het begin betaal je de ‘aanvangswerkzaamheden’, dat zijn onder andere de kosten van het intakegesprek en de griffierechten. Daarna betaal je iedere maand een eigen bijdrage. Voor al deze kosten kun je bijzondere bijstand krijgen.

Aanvragen via de bewindvoerder

Meestal vraagt de bewindvoerder zelf de bijzondere bijstand voor je aan. De bewindvoerder kan contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 14 036 en verzoeken om een schriftelijke aanvraag.

Zelf aanvragen

Wil je het zelf aanvragen? Dat kan natuurlijk ook. Je levert dan de volgende informatie aan:

  • De beschikking van de rechtbank
  • De factuur van de bewindvoerder

Ontvang je geen bijstandsuitkering? Dan hebben we extra informatie nodig. Op de pagina bewijsstukken kun je zien welke informatie dat is. 

Als je twijfelt of jouw kosten aan de voorwaarden voor bijzondere bijstand voldoen kun je contact opnemen via telefoonnummer 14 036.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail als bevestiging hebt gekregen. Kijk ook in je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt gekregen, is jouw aanvraag niet bij ons binnengekomen. Wij kunnen dan niet starten met het beoordelen van je aanvraag. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036. 

Periode toekenning

In de toekenningsbeschikking staat voor welke periode de toekenning geldt. Wanneer deze periode voorbij is kun je een nieuwe aanvraag doen. Dit kan tot maximaal twee maanden na het einde van de toegekende periode. 

Is je draagkracht op nihil vastgesteld? Dan worden de kosten toegekend zonder einddatum. Dit staat in de beschikking.  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening