Direct naar paginainhoud

Medische kosten

Medische kosten worden eigenlijk nooit via bijzondere bijstand vergoed. Deze kosten worden door je zorgverzekering betaald. Alleen in speciale gevallen betalen wij bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld als de zorgverzekering slechts een deel van de kosten betaalt. Je kunt dit online aanvragen.

Bij een aanvraag controleren wij of de kosten worden vergoed door een zorgverzekering. Wij kijken naar de vergoedingen van de collectieve zorgverzekering die de gemeente Almere aanbiedt aan mensen met een laag inkomen. Dit is de zorgverzekering van VGZ. Wij vergelijken bij onze beoordeling altijd het aanvullende gemeentepakket Compleet.

Als de kosten vanuit VGZ gemeentepakket Compleet worden vergoed, dan krijg je geen bijzondere bijstand. Ook niet als je een ander aanvullend pakket hebt van Menzis of een aanvullend pakket van een andere zorgverzekeraar. Worden de kosten niet door VGZ gemeentepakket Compleet vergoed, dan kijken wij hoe uitzonderlijk de kosten zijn.

Het is dus belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt. Wil je meer weten over de collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt aan mensen met een laag inkomen? Kijk dan op almere.nl/zorgverzekering 

Kosten die vergoed kunnen worden zijn bijvoorbeeld batterijen voor gehoortoestellen of de kosten voor een speciaal dieet (op medisch advies).

Wij vergoeden nooit de premie voor de zorgverzekering en het verplichte eigen risico. 

In te leveren informatie

  • De factuur van de medische kosten
  • Een kopie van het polisblad van jouw zorgverzekering
  • Als je zorgverzekering een vergoeding betaalt: een kopie van de specificatie van de vergoeding

Ontvang je geen bijstandsuitkering? Dan hebben we extra informatie nodig. Op de pagina bewijsstukken kun je zien welke informatie dat is. 

Als je twijfelt of jouw kosten aan de voorwaarden voor bijzondere bijstand voldoen kun je contact opnemen via telefoonnummer 14 036.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail als bevestiging hebt gekregen. Kijk ook in je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt gekregen, is jouw aanvraag niet bij ons binnengekomen. Wij kunnen dan niet starten met het beoordelen van je aanvraag. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening