Schulden

Bereikbaarheid PLANgroep

PLANgroep is bereikbaar voor nieuwe aanmeldingen, vragen over schuldhulpverlening, schulden en andere financiële zaken. Ook voor advies kun je contact met ons opnemen.

Je kunt je aanmelden via het contactformulier op ons webloket. PLANgroep neemt dan binnen twee dagen contact met je op. De gesprekken gaan via de telefoon of video-bellen. 

Heb je vragen?

PLANgroep is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op de volgende tijdstippen:

  • tussen 09.00 en 12.00 uur bij de balie voor inloopspreekuren
  • tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch

Je kunt bellen naar: (036)  539 59 50. Of je kunt mailen naar: almereverberg dit@plangroep.nl.

Hulp bij budgetproblemen

Heb je problemen om rond te komen met jouw inkomen? Of heb je schulden waar je zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kun je je bij PLANgroep aanmelden.

PLANgroep werkt in opdracht van de gemeente Almere. Het team MOSS (Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie) is onderdeel van De Schoor. Team MOSS werkt nauw samen met PLANgroep. Wij ondersteunen Almeerders met financiële vragen en problemen.

Wat doet PLANgroep?

Bij PLANgroep vul je een digitale vragenlijst in en voer je een eerste gesprek.

Samen met jou bekijken we wat een goede vervolgstap is. Een vervolgstap kan zijn:

  • Advies: Misschien ben je met een advies al goed geholpen.
  • Maatwerk OSS: Het kan ook zijn dat we voor je een afspraak maken bij maatwerk OSS (Ondersteuning Schuld Stabilisatie). Maatwerk OSS ondersteunt bij het op orde brengen van jouw financiële situatie. Zij brengen jouw schulden en eventueel jouw inkomen in kaart. PLANgroep maakt direct voor je een vervolgafspraak in de agenda van het maatwerk.
  • Schuldbemiddelingstraject: Als alles op orde is, en we denken een schuldbemiddelingstraject te kunnen starten, krijg je een vervolgafspraak bij PLANgroep. Het doel van een schuldbemiddelingstraject is een regeling voor jouw schulden. 

Wat moet je nog meer weten?

De dienstverlening van PLANgroep en De Schoor is toegankelijk voor alle inwoners van Almere.

Deze dienstverlening kost jou niets. Je bent wel verplicht om officieel ingeschreven te staan in de gemeente Almere en een legitimatiebewijs te kunnen tonen. 

Is jouw legitimatie verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we je kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.

Aanmelden

Wil je jezelf aanmelden voor schuldhulpverlening?

Dat kan van maandag tot en met vrijdag tijdens de open inloopuren van 9.00 tot 12.00 uur. Op afspraak kun je terecht 8.30 tot 17.00 uur. Als je bij ons langskomt, krijg je meer informatie over de dienstverlening.

We maken graag met je een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. Je kunt ook jouw gegevens achterlaten via PLANgroep. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Legitimatie

Bij PLANgroep moet je jezelf legitimeren met een identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart). Is dit verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we je kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.

Telefonisch bereikbaar

PLANgroep is iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (036) 539 59 50.

Vroeg Eropaf: hulp bij huurachterstanden

Als je een huurachterstand hebt bij een woningcorporatie, dan melden zij dit bij het project Vroeg Eropaf. Medewerkers van Vroeg Eropaf (werkzaam bij PLANgroep en De Schoor) komen vervolgens bij je langs om te vragen of je hulp nodig hebt bij het oplossen van de betalingsachterstand. 

De medewerkers gaan thuis met je in gesprek. Dit is een gratis adviesgesprek. Het team kijkt samen met je wat de oorzaak van de achterstand is en welke oplossingen er voor jou zijn. 

Je kunt je niet zelf aanmelden bij Vroeg Eropaf. Heb je ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kun je terecht bij het financiële spreekuur in jouw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vind je rechts op deze pagina.

Eropaf: als huisuitzetting dreigt

Soms kunnen geldproblemen zo erg oplopen, dat je jouw huurwoning dreigt kwijt te raken. Het project ‘Eropaf’ kan hulp bieden als er een vonnis voor huisuitzetting is uitgesproken. De woningcorporatie meldt dit bij het project Eropaf. Medewerkers van het Leger des Heils, Kwintes en/of GGD Flevoland komen dan bij je langs. 

De medewerkers gaan thuis met je in gesprek. Dit is gratis. Het team kijkt samen met jou wat de oorzaak van de problemen is en welke oplossingen er zijn om de huisuitzetting alsnog te voorkomen. Bijvoorbeeld door uitstel van betalingen te regelen.

Je kunt je niet zelf aanmelden bij Eropaf. Heb je ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kun je terecht bij het financiële spreekuur in jouw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vind je rechts op deze pagina.