Direct naar paginainhoud
menu

PLANgroep werkt door, alleen de balie is gesloten

PLANgroep is bereikbaar voor nieuwe aanmeldingen, vragen over schuldhulpverlening, schulden en andere financiële zaken. Onze open inloopspreekuren zijn helaas vervallen maar onze dienstverlening gaat gewoon door. Wacht in deze moeilijke tijden niet met het vragen om hulp! Ook voor advies kunt u contact met ons opnemen.

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op ons webloket plangroeponline.nl/almere. PLANgroep neemt dan binnen twee dagen contact met u op. De gesprekken gaan via de telefoon of video-bellen. Op het webloket en op de site over schuldhulpverlening treft u uitgebreide informatie over de schuldhulpverlening in Almere.

Heeft u vragen? Dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: (036)  539 59 50.

Voor vragen of advies kunt u ook mailen naar: almereverberg dit@plangroep.nl

Bij PLANgroep kunt u terecht voor hulp bij budgetproblemen.

Heeft u problemen om rond te komen met uw inkomen? Of heeft u schulden waar u zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kunt u zich bij PLANgroep aanmelden.

PLANgroep werkt in opdracht van de gemeente Almere. Het team MOSS (Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie) is onderdeel van De Schoor. Team MOSS werkt nauw samen met PLANgroep. Wij ondersteunen Almeerders met financiële vragen en problemen.

Wat doet PLANgroep?

Bij PLANgroep vult u een digitale vragenlijst in en voert u een eerste gesprek.

Samen met u bekijken we wat een goede vervolgstap is. Een vervolgstap kan zijn:

  • Advies: Misschien bent u met een advies al goed geholpen.
  • Maatwerk OSS: Het kan ook zijn dat we voor u een afspraak maken bij maatwerk OSS (Ondersteuning Schuld Stabilisatie). Maatwerk OSS ondersteunt bij het op orde brengen van uw financiële situatie. Zij brengen uw schulden en eventueel uw inkomen in kaart. PLANgroep maakt direct voor u een vervolgafspraak in de agenda van het maatwerk.
  • Schuldbemiddelingstraject: Als alles op orde is, en we denken een schuldbemiddelingstraject te kunnen starten, krijgt u een vervolgafspraak bij PLANgroep. Het doel van een schuldbemiddelingstraject is een regeling voor uw schulden. 

 

Wat moet u nog meer weten?

De dienstverlening van PLANgroep en De Schoor is toegankelijk voor alle inwoners van Almere.

Deze dienstverlening kost u niets. U bent wel verplicht om officieel ingeschreven te staan in de gemeente Almere en een legitimatiebewijs te kunnen tonen. 

Is uw legitimatie verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we u kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening?

Dat kan van maandag tot en met vrijdag tijdens de open inloopuren van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op afspraak kunt u terecht 8.30 tot 17.00 uur. Als u bij ons langskomt, krijgt u meer informatie over de dienstverlening.

We maken graag met u een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. U kunt ook uw gegevens achterlaten via www.plangroeponline.nl/almere. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Legitimatie

Bij PLANgroep moet u zich legitimeren met een identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart). Is dit verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we u kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.

Telefonisch bereikbaar

PLANgroep is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (036) 539 59 50.

Vroeg Eropaf: hulp bij huurachterstanden

Als u een huurachterstand heeft bij een woningcorporatie, dan melden zij dit bij het project Vroeg Eropaf. Medewerkers van Vroeg Eropaf (werkzaam bij PLANgroep en De Schoor) komen vervolgens bij u langs om te vragen of u hulp nodig heeft bij het oplossen van de betalingsachterstand. 

De medewerkers gaan thuis met u in gesprek. Dit is een gratis adviesgesprek. Het team kijkt samen met u wat de oorzaak van de achterstand is en welke oplossingen er voor u zijn. 

U kunt zich niet zelf aanmelden bij Vroeg Eropaf. Heeft u ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kunt u terecht bij het financiële spreekuur in uw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Eropaf: als huisuitzetting dreigt

Soms kunnen geldproblemen zo erg oplopen, dat u uw huurwoning dreigt kwijt te raken. Het project ‘Eropaf’ kan hulp bieden als er een vonnis voor huisuitzetting is uitgesproken. De woningcorporatie meldt dit bij het project Eropaf. Medewerkers van het Leger des Heils, Kwintes en/of GGD Flevoland komen dan bij u langs. 

De medewerkers gaan thuis met u in gesprek. Dit is gratis. Het team kijkt samen met u wat de oorzaak van de problemen is en welke oplossingen er zijn om de huisuitzetting alsnog te voorkomen. Bijvoorbeeld door uitstel van betalingen te regelen.

U kunt zich niet zelf aanmelden bij Eropaf. Heeft u ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kunt u terecht bij het financiële spreekuur in uw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Nuttige links

Contact met PLANgroep

Stadhuisplein 1
1315 HR Almere

Postadres:
Postbus 10282
1301 AG Almere

(036) 539 59 50  
plangroeponline.nl/almere 

almereverberg dit@plangroep.nl

U kunt de gehele dag bellen met PLANgroep op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

PLANgroep heeft vrije inloop op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op afspraak kunt u terecht van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat vindt u van onze website?