PLANgroep is bereikbaar voor nieuwe aanmeldingen, vragen over schuldhulpverlening, schulden en andere financiële zaken. Ook voor advies kun je contact met ons opnemen. Aanmelden kan via het formulier
PLANgroep is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op de volgende tijdstippen:
Je kunt bellen naar 036 539 59 50. Of je kunt mailen naar: almere. @plangroep.nl
Heb je problemen om rond te komen met jouw inkomen? Of heb je schulden waar je zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kun je je bij PLANgroep aanmelden.
PLANgroep werkt in opdracht van de gemeente Almere. Het team MOSS (Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie) is onderdeel van De Schoor. Team MOSS werkt nauw samen met PLANgroep. Samen ondersteunen wij Almeerders met financiële vragen en problemen.
Bij PLANgroep vul je een digitale vragenlijst in en voer je een eerste gesprek.
Samen met jou bekijken we wat een goede vervolgstap is. Een vervolgstap kan zijn:
De dienstverlening van PLANgroep en De Schoor is toegankelijk voor alle inwoners van Almere.
Deze dienstverlening kost jou niets. Je bent wel verplicht om officieel ingeschreven te staan in de gemeente Almere en een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
Is jouw legitimatie verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we je kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.
Wil je jezelf aanmelden voor schuldhulpverlening?
Dat kan van maandag tot en met vrijdag tijdens de open inloopuren van 9.00 tot 12.00 uur. Op afspraak kun je terecht 8.30 tot 17.00 uur. Als je bij ons langskomt, krijg je meer informatie over de dienstverlening.
We maken graag met je een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. Je kunt ook jouw gegevens achterlaten via PLANgroep. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.
Bij PLANgroep moet je jezelf legitimeren met een identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart). Is dit verlopen? Geen probleem, wij kunnen kijken hoe we je kunnen helpen bij het krijgen van een geldig ID bewijs.
PLANgroep is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (036) 539 59 50.
De gemeente heeft een wettelijke taak om haar inwoners te ondersteunen bij geldzorgen. De gemeente heeft De Schoor gevraagd om inwoners met betalingsachterstanden hulp aan te bieden. Dat doen zij op basis van signalen van zorgverzekeraars, energiebedrijven, woningverhuurders en drinkwaterbedrijven.
De hulpverlening is nooit hetzelfde, want iedere situatie is anders. De één heeft behoefte aan losse betaalafspraken met schuldeisers. De ander wil grip op de financiële situatie. Jij bepaalt zelf welke richting je kiest. De hulpverlening staat naast jou om mee te denken. De Schoor denkt ook mee als er problemen zijn op andere leefgebieden.
Heb je een e-mail of kaartje ontvangen van het team Vroegsignalering? Neem dan contact op met De Schoor van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 036-2007999 of stuur een e-mail naar vroegsignalering. @deschoor.nl
Als verhuurder ben je wettelijk verplicht betalingsachterstanden van huurders te melden bij de gemeente. Verhuurders, of een partij waar de incasso-werkzaamheden aan uitbesteed zijn, geven deze betalingsachterstanden door aan de gemeente waar de huurder woont. Dit staat in de Wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van 2021. Na de melding zal de gemeente contact opnemen met de huurder en een vrijblijvend schuldhulpaanbod doen. Want het niet betalen van huur kan een signaal (Vroegsignalering) van financiële problemen zijn. En hoe eerder daarbij hulp wordt geboden, hoe beter.
Het convenant vergemakkelijkt de samenwerking tussen verhuurders en gemeenten. Op basis van signalen van zorgverzekeraars, energiebedrijven, woningverhuurders en drinkwaterbedrijven nemen gemeenten contact op met huurders met betaalachterstanden. Deze Vroegsignalering is dé manier om te voorkomen dat betalingsachterstanden verder oplopen en zich daarbij ontwikkelen tot een problematische schuldsituatie.
Wil je als verhuurder, of als partij waar de incasso-werkzaamheden aan uitbesteed zijn, van deze overeenkomst gebruik maken? Meld je dan aan als signaalpartner.
Soms kunnen geldproblemen zo erg oplopen, dat je jouw huurwoning dreigt kwijt te raken. Eropaf kan hulp bieden als er een vonnis voor huisuitzetting is uitgesproken. De woningcorporatie meldt dit bij Eropaf. Medewerkers van het Leger des Heils, Kwintes en/of GGD Flevoland komen dan bij je langs.
De medewerkers gaan thuis met je in gesprek. Dit is gratis. Het team kijkt samen met jou wat de oorzaak van de problemen is en welke oplossingen er zijn om de huisuitzetting alsnog te voorkomen. Bijvoorbeeld door uitstel van betalingen te regelen.
Je kunt je niet zelf aanmelden bij Eropaf. Heb je ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kun je terecht bij het financiële spreekuur in jouw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vind je rechts op deze pagina.