Kop Zuid

Kop Zuid ligt vlakbij Marina Muiderzand en het Almeerderstrand en vormt het centrum van Almere DUIN. In Kop Zuid wordt sinds 2014 gebouwd. In het duinlandschap wordt een mix van woningen, kantoren, maatschappelijk en commercieel vastgoed dat door Amvest wordt gerealiseerd. 

In Kop Zuid worden ook zes kavels door de gemeente uitgegeven. Het gaat hier om de woongebouwen SUV en een school met kinderdagverblijf en een woontoren van de Alliantie.

Woongebouwen SUV

De nieuwste ontwikkeling van Kop Zuid komt op kavels SUV. Deze ontwikkeling zal integraal aansluiten op de reeds gerealiseerde en ontwikkelde plannen van DUIN. Eind november 2021 is hiervoor een tender op de markt gebracht. 

Kavel PQR

Op kavel PQR wordt een school met kinderdagverblijf en een woontoren van de Alliantie ontwikkeld. De bouw van woontoren “Rio de Janeiro” is eind 2022 opgeleverd.

De Duinvlinder

Op kavels PQR wordt ook een 16-klassinge basisschool “De Duinvlinder” inclusief een kinderdagverblijf gebouwd. De bouw is december 2021 gestart en de verwachting is dat de school en het kinderdagverblijf medio 2023 worden geopend. 

Kijk voor meer informatie op de website kindercentrumalmere.nl.

DUINhal

De DUINhal is een ontwikkeling van Amvest. De DUINhal is het commerciële hart van DUIN met onder andere een PLUS supermarkt, een grote outdoorwinkel Van den Berg Surf & Snow en diverse horeca geopend. De DUINhal is medio 2022 feestelijk geopend. Kijk voor actuele informatie op duin.nl.

Csmart

In Kop Zuid bevindt zich aan de Zeeduinweg een groot trainingscentrum voor personeel van cruiseschepen. Zij kunnen hier terecht op ruim vijftig simulatoren van Arison Centrum voor Maritieme Simulator Training.

Terug naar Duin