Direct naar paginainhoud

Veld 17: De Eilanden en Het Dorpshart

Dit veld is op te delen in twee thematische buurten die het karakter creƫren van het deel van de wijk. Tussen de twee velden ligt een groene zone en water.

De Eilanden

Aan de Noordwestzijde van de Nobellaan ligt het veld De Eilanden. Hier woon je prachtig aan water. Voor een aantal woningen bestaat hier de mogelijkheid om vanuit de tuin in een bootje te stappen om een rondje te varen door de wijk of richting de Hoge Vaart. De natuurlijke oevers in de tuinen worden voorzien van een vlonder gemaakt van gerecycled plastic.

Knotwilgen op de erfgrens zorgen voor privacy. De kleurstelling is gefocust op vriendelijke en natuurlijke tonen, passend bij de waterrijke omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk hout met lichte stenen.

Het Dorpshart

Hier woon je rondom het dorpsplein, een gezellige ontmoetingsplek in het dorp. Op het plein is er ruimte voor een buurttafel met zitjes waar de buurtbewoners kunnen picknicken. Het dorpsplein is centraal gelegen in het veld. De plek is geschikt voor kinderen om te spelen terwijl ouders met buurtbewoners kunnen kletsen. Door de buurt loopt een netwerk van wandel- en fietspaden die je van het dorpsplein naar verschillende plekken in de wijk brengen. Met de kleurstelling wordt nadruk gelegd op het dorps wonen met oranje tot roodbruine stenen met donkere voegen.

Volg de vorderingen van de werkzaamheden in Nobelhorst via de Nobelhorst-app.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening