Direct naar paginainhoud

Vervanging planten Waterwijk

Vanaf het najaar 2023 vervangen we de planten in de vakken in Waterwijk. Op deze pagina vind je een kaart waar we de plantvakken aanpakken.

In heel Almere is een inventarisatie naar de kwaliteit van de planten in vakken uitgevoerd. Daaruit is onder meer gebleken dat in Waterwijk veel planten in de vakken in slechte staat verkeren. Daarom pakken we dit najaar deze vakken aan en voorzien we ze van nieuwe beplanting of vormen ze om naar gras.

Het soort planten dat we hiervoor gebruiken is vantevoren geselecteerd op kwaliteit en biodiversiteit. Dat is goed voor de bijen, vlinders en andere insecten. Zo helpen we de natuur een beetje. De planten in vakken die nog goed genoeg zijn, vervangen we niet.

Bewoners kiezen Caryopteris clandonensis

In een aantal straten in Waterwijk waar we de planten in de vakken vervangen, laten we omwonende bewoners kiezen uit de door ons geselecteerde planten. We vragen ze welke planten we weer terugplanten. Omwonende bewoners krijgen hier een brief over.

Bewoners hebben de Caryopteris clandonensis gekozen.

Planning

Van het najaar 2023 tot en met het voorjaar 2024 voeren we de werkzaamheden uit. Het weer kan de werkzaamheden beïnvloeden; daardoor kan ook de planning wijzigen.

Kaart met plantvakken

Op de kaart kun je zien over welke vakken bewoners kunnen meedenken en waar we de planten in de vakken gaan veranderen van:

  • Plantsoen naar bosplantsoen
  • Plantsoen naar gras
  • Groot naar kleiner plantvak
  • Plantsoen naar andere planten
Illustratie Almere skyline
Jouw mening