Direct naar paginainhoud

Diversiteit

Diversiteit is een natuurlijk gegeven in Almere. Een jonge stad, waar de inwoners veel verschillende achtergronden hebben. Inclusie is onze vastberaden keuze. Simpel gezegd, het maakt niet uit wie je bent. Onze samenleving heeft ruimte voor je en rekent op je bijdrage als volwaardig lid van onze gemeenschap.

Veel is geregeld in wetten, internationaal, landelijk en ook wij maken beleid en voeren dat uit. Maar samenleven, elkaar ontmoeten en erkennen is iets van iedereen. Uitsluiting, al dan niet bewust, is soms lastig grijpbaar. Met zijn allen hebben wij de morele plicht om te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk kan deelnemen aan de samenleving. En dat niemand op basis van gender, seksuele geaardheid, afkomst, religie, fysieke eigenschappen of wat dan ook als minder wordt behandeld. Daar hebben we trouwens ook voordeel van. Wij tolereren geen uitsluiting en daar waar discriminatie en racisme plaatsvinden treden wij vastberaden op.

Meer informatie?

Wil je meer weten over diversiteit of heb je idee├źn, dan kan je contact opnemen door te bellen naar 14 036 of te mailen naar info@almere.nl onder vermelding van Diversiteit.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening