Direct naar paginainhoud

Belastingen ondernemers

Ondernemers in Almere moeten gemeentelijke belastingen en heffingen betalen. Welke belastingen en heffingen dat zijn, is deels afhankelijk van het soort bedrijf. 

Kwijtschelding zelfstandige zonder personeel

Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) kun je met een laag inkomen kwijtschelding aanvragen voor jouw persoonlijke belastingaanslag. Kwijtschelding is niet mogelijk voor rechtspersonen.

Betalingsregeling op maat

Als inwoner, zzp’er of bedrijf kun je een betalingsregeling op maat aanvragen door contact met ons op te nemen en het gewenste aantal termijnen door te geven via:

Als wij alle informatie hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestigingsbrief.

Verruimde betalingsregeling ondernemers

Ondernemers die kunnen aantonen dat zij financieel getroffen zijn door de coronacrisis en een langere afbetalingstermijn nodig hebben voor gemeentelijke belastingen, kunnen een betalingsregeling voor maximaal 36 maanden krijgen. De verlenging van de betalingsregelingen is maatwerk, waarbij we rekening houden met de problemen die veroorzaakt zijn door de coronamaatregelen. Daarbij moet je aantonen dat de normale betalingsregeling van 1 jaar onvoldoende is.

De verlengde betalingsregelingen staan alleen open voor rechtspersonen. Zzp'ers en zelfstandige ondernemers (natuurlijke personen) kunnen kwijtschelding aanvragen.

Voor het aanvragen van een verruimde betalingsregeling kun je contact opnemen met de afdeling Belastingen. Mail naar belastingen@almere.nl of bel naar Team Invordering via 036-527 7777. Houd rekening met de gevolgen van een verruimde betalingsregeling. Door een betalingsregeling van maximaal 36 maanden kun je later meerdere belastingaanslagen tegelijk krijgen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening