Direct naar paginainhoud

Belastingen ondernemers

Als ondernemer binnen de gemeente Almere moet je gemeentelijke belastingen en heffingen betalen. Welke belastingen en heffingen je dient te betalen, is gedeeltelijk afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt. Als ZZP’er (natuurlijk persoon) kun je met een laag inkomen kwijtschelding aanvragen voor jouw persoonlijke belastingaanslag.

Betalingsregeling op maat

Als inwoner, zzp’er of bedrijf kun je een betalingsregeling op maat aanvragen door contact met ons op te nemen en het gewenste aantal termijnen door te geven via:

Als wij alle informatie hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestigingsbrief.

Verruiming betalingsregeling ondernemers voor gemeentelijke belastingen

Gemeente Almere wil de ondernemers in de stad ondersteunen tijdens de coronacrisis met tijdelijke maatregelen. Ondernemers die aannemelijk kunnen maken getroffen te zijn door de coronacrisis en een langere afbetalingstermijn nodig hebben voor gemeentelijke belastingen, kunnen een betalingsregeling voor maximaal 36 maanden krijgen. De verlenging van de betalingsregelingen wordt maatwerk, waarbij er rekening wordt gehouden in hoeverre de problemen voor een ondernemer zijn gekomen door de coronamaatregelen. Daarbij moet worden aangetoond dat de normale betalingsregeling van één jaar onvoldoende is.

De verlengde betalingsregelingen staan alleen open voor niet-natuurlijke personen. Voor ZZP'ers en zelfstandige ondernemers (natuurlijke personen) bestaat de mogelijkheid tot het aanvragen van kwijtschelding.

Hebt u behoefte aan een verruimde betalingsregeling?

Voor het aanvragen van een verruimde betalingsregeling kunt u contact zoeken met de afdeling Belastingen. Stuur een mail naar belastingen@almere.nl of bel naar Team Invordering 036-527 7777. Graag vragen wij u rekening te houden met de eventuele gevolgen van een verruimde betalingsregeling. Door een betalingsregeling van maximaal 36 maanden kan er een stapeling plaatsvinden van belastingaanslagen in een toekomstige periode.

Kan ik als ondernemer kwijtschelding krijgen van de gemeentelijke belastingen?

Kwijtschelding is niet mogelijk voor rechtspersonen. Natuurlijke personen (zoals ZZP’ers en zelfstandigen) kunnen kwijtschelding aanvragen voor hun privé belastingaanslag. Kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen kunnen natuurlijke personen online aanvragen (DigiD verplicht).

Illustratie Almere skyline
Jouw mening