Direct naar paginainhoud

Nieuwe woningen in Almere Centrum

Voor de stad is het belangrijk dat Almere Centrum ook in de toekomst levendig blijft. Een goede mix van wonen, werken, studeren en verblijven is hierbij hard nodig.

40 huurappartementen Stationsplein

Aan het Stationsplein komen nieuwe woningen. Op de hoek van de Stationsstraat en de Metropolestraat komt het nieuwe appartementencomplex ‘Metropool Zuid’.

In het nieuwe gebouw is op de begane grond weer ruimte voor winkels. Op de 4 verdiepingen hierboven komen 40 huurappartementen met een oppervlakte van ongeveer 70 m² tot  90 m². Het ontwerp voor de nieuwbouw is van Paul de Ruiter Architects.

Het gebouw waar de Zeeman en de Etos in zaten is in 2023 gesloopt. Eind 2023 zijn er palen in de grond geheid. Begin 2024 zijn daar balken overheen gelegd. Daarop komt het betonskelet van het nieuwe gebouw. Waarschijnlijk is het gebouw eind 2025 klaar.

87 koopappartementen aan de Citadel

Op de plek van de leegstaande winkeletages boven Peek & Cloppenburg worden 87 koopappartementen gebouwd.

De ontwikkelaar UMB Group wil ervoor zorgen dat winkels niet meer leegstaan. Ook wil de UMB Group bijdragen aan meer levendigheid in het centrum en inspelen op de grote vraag naar woningen. De appartementen hebben een oppervlakte van 60m² tot 97m². Ze passen binnen de grenzen van het gebouw zoals het nu is. Er komt een fietsenstalling in het gebouw en voor auto’s zijn er genoeg parkeerplaatsen in de garage. 

Eind 2023 zijn mensen die in de buurt wonen door UMB Group bijgepraat over de plannen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de woningen in 2027 klaar.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening