Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar je alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het Erfgoedhuis vind je aan het Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere.

Erfgoedhuis in juli en augustus alleen open voor activiteiten

Vanwege een verbouwing is het Erfgoedhuis in de maanden juli en augustus alleen geopend voor activiteiten. Houd hiervoor deze pagina en onze social media in de gaten.

Nieuws

In Almere maken de mensen de stad. Daarom spelen de Almeerders een belangrijke rol in de waardering en het behoud van hun erfgoed. Deze zomer houden we ons bezig met het bivakhuisje. Het laatst…
Weerwater in 1984
Stadsarchief Almere heeft, mede vanwege de Floriade 2022, de tentoonstelling Water-Polder-Weerwater samengesteld.  Aan de hand van een foto’s, ontwerpschetsen en brieven uit de collectie van het…