Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis tijdelijk gesloten

Het Erfgoedhuis is vanwege verbouwingen voor langere tijd gesloten. Erfgoedcafés en andere activiteiten gaan door op alternatieve locaties. Houd hiervoor deze pagina en onze social media in de gaten.

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar je alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het Erfgoedhuis vind je aan het Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere.

Nieuws

Een inkt schietend kanon, rioolbuizen vol diamanten, en razende auto’s. Langs de wegen van Almere vertellen de kunstwerken de verhalen van de stad aan reizigers en voorbijgangers. Voor Almeerders…
Weerwater in 1984
Stadsarchief Almere heeft, mede vanwege de Floriade 2022, de tentoonstelling Water-Polder-Weerwater samengesteld.  Aan de hand van een foto’s, ontwerpschetsen en brieven uit de collectie van het…