Direct naar paginainhoud
menu

 Wat kun je bij ons melden?

  • Iets wat je op straat of in het park ziet en niet in orde is. Dat kan bijvoorbeeld iets aan de weg, de stoep of het fietspad zijn, openbaar groen, kapotte straatverlichting, zwerfvuil of afval dat in de gracht of sloot ligt.
  • Vervuiling rond de plek waar je woont, zoals afvaldumpingen, zwerfafval of volle afvalcontainers.
  • Iets waar jij en anderen in jouw buurt last van hebben. Bijvoorbeeld overlast auto’s, caravans aanhangers en fietsen.
  • Zie de punten onder ‘meer info’ rechts van deze tekst. Jouw onderwerp kan hier al uitgelegd staan.
  • Heb je overlast van de bomen van jouw buren? Hiervoor geldt het Burgerlijk Wetboek. Wij kunnen hierop niet handhaven. Kijk voor meer informatie en wat je kunt doen bij bomenrecht.

Dringende zaken

Zie je iets dat snel moet worden opgelost buiten kantooruren? Je kunt dan bellen met de alarmcentrale: (036) 531 15 02. Bel dit nummer alleen bij noodgevallen buiten kantooruren. 

Calamiteiten op het water

Als er iets op het water gebeurt, neem dan contact op met de calamiteitendienst van het Waterschap Zuiderzeeland. Bel (0320) 27 49 11. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. 

Je kunt jouw melding gemakkelijk online aan ons doorgeven

 Melding Openbare Ruimte

of telefonisch via 14 036 (bekijk de openingstijden). 

Kijk ook in de spambox van jouw e-mail. Het kan zijn dat ons e-mailbericht in je spambox komt. 

Wij proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Alleen kan de afhandeling van jouw melding wat langer duren dan je van ons gewend bent. Dit komt onder meer door de maatregelen rond het coronavirus. Hiervoor vragen wij jouw begrip.

Persoonsgegevens en privacy

Wanneer je een Melding Openbare Ruimte doet wil de gemeente Almere graag enkele persoonsgegevens van je weten. Zo kunnen wij contact met je opnemen als wij vragen hebben over jouw melding. Ook kunnen wij je dan informeren over de afhandeling van jouw melding en ze eventueel gebruiken voor een klanttevredenheidsonderzoek.

Ook kan het zijn dat wij jouw gegevens aan derden doorgeven. Dit zijn partijen die in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitvoeren, zoals aannemers. Of derden die zelf verantwoordelijk zijn voor de behandeling, bijvoorbeeld Staatsbosbeheer bij een melding over een bos. Ook zij moet zich aan de privacyregels houden.

 

Wat vindt u van onze website?