Direct naar paginainhoud
menu

Melding Openbare Ruimte

 Wat kunt u bij ons melden?

  • Iets wat u op straat of in het park ziet en niet in orde is. Dat kan bijvoorbeeld iets aan de weg, de stoep of het fietspad zijn, openbaar groen, kapotte straatverlichting, zwerfvuil of afval dat in de gracht of sloot ligt.
  • Vervuiling rond de plek waar u woont, zoals afvaldumpingen, zwerfafval of volle afvalcontainers.
  • Iets waar u en anderen in uw buurt last van hebben. Bijvoorbeeld overlast auto’s, caravans aanhangers en fietsen.
  • Zie de punten onder ‘meer info’ rechts van deze tekst. Uw onderwerp kan hier al uitgelegd staan.

Dringende zaken

Ziet u iets dat snel moet worden opgelost buiten kantooruren? U kunt dan bellen met de alarmcentrale: (036) 531 15 02. Bel dit nummer alleen bij noodgevallen buiten kantooruren. 

Calamiteiten op het water

Als er iets op het water gebeurt, neem dan contact op met de calamiteitendienst van het Waterschap Zuiderzeeland. Bel (0320) 27 49 11. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. 

U kunt uw melding gemakkelijk online aan ons doorgeven:

 Melding Openbare Ruimte

of telefonisch via 14 036 (zie de openingstijden op almere.nl/contact). 

Let op: het kan zijn dat mailberichten in uw spambox terechtkomen in plaats van in uw inbox. Controleer daarom ook uw spambox als u een bevestiging van uw melding verwacht. 

Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Alleen kan de afhandeling van uw melding wat langer duren dan u van ons gewend bent. Dit komt onder meer door de maatregelen rond het coronavirus. Hiervoor vragen wij uw begrip.

 

Persoonsgegevens en privacy

Wanneer u een Melding Openbare Ruimte doet wil de gemeente Almere  graag enkele persoonsgegevens van u weten. Zo kunnen wij contact met u opnemen als wij vragen hebben over uw melding. Ook kunnen wij u dan informeren over de afhandeling van uw melding en ze eventueel gebruiken voor een klanttevredenheidsonderzoek.

Ook kan het zijn dat wij uw gegevens aan derden doorgeven. Dit zijn partijen die in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitvoeren, zoals aannemers. Of derden die zelf verantwoordelijk zijn voor de behandeling, bijvoorbeeld Staatsbosbeheer bij een melding over een bos. Ook zij moet zich aan de privacyregels houden. (www.almere.nl/privacyverklaring).


Wat vindt u van onze website?