Melding openbare ruimte

Zie je in de stad of je buurt iets wat kapot of vuil is? Of misschien iets wat niet werkt of overlast geeft? Geef het door met een ‘Melding Openbare Ruimte’. De gemeente zorgt buiten voor het groen, water, de wegen, speelvoorzieningen, stoepen, bankjes etc.

Je kunt een melding maken van bijvoorbeeld:

  • Iets aan de weg, de stoep of het fietspad
  • Openbaar groen
  • Kapotte straatverlichting
  • Kapotte verkeerslichten (bel bij een gevaarlijke situatie altijd 112)
  • Zwerfvuil of afval dat in de gracht of sloot ligt.
  • Vervuiling rond de plek waar je woont, zoals afvaldumpingen, zwerfafval of volle afvalcontainers.
  • Iets waar jij en anderen in jouw buurt last van hebben. Bijvoorbeeld overlast van auto’s, caravans aanhangers en fietsen.

Heb je overlast van de bomen van jouw buren? De gemeente kan hier niet op handhaven, kijk voor meer informatie en wat je kunt doen op bomenrecht.nl

Heeft u geen melding maar wel een idee of initiatief voor uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkregisseur

Melding maken

Een melding maken kan heel makkelijk. Bel naar telefoonnummer 14 036 (maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00 uur) of klik op onderstaande button en maak je melding online.

Melding openbare ruimte

Noodgeval buiten kantooruren

Zie je buiten kantooruren iets dat snel opgelost moet worden? Bel dan met de alarmcentrale: 036 531 15 02.

Calamiteiten op het water

Is er een onveilige situatie op het water? Bel dan de calamiteitendienst van het Waterschap Zuiderzeeland: 0320-274911. Dit nummer is altijd bereikbaar.

Privacy

Doe je een Melding Openbare Ruimte? Dan willen we graag een paar persoonsgegevens van je weten. Zo kunnen wij contact met je opnemen als we vragen hebben over jouw melding. Ook kunnen wij je dan vertellen wat we met jouw melding gedaan hebben en je eventueel met je in contact komen voor een klanttevredenheidsonderzoek.

Ook kan het zijn dat wij jouw gegevens aan derden doorgeven. Dit zijn partijen die in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitvoeren. Dit kunnen ook partijen zijn die zelf verantwoordelijk zijn voor de behandeling van jouw melding. Denk bijvoorbeeld aan Staatsbosbeheer bij een melding over een bos. Ook zij moet zich aan de privacyregels houden. Meer weten? www.almere.nl/privacyverklaring.

Meldingen over camera’s en privacy

Als je buren een camera hebben opgehangen die filmt richting een (deel) van de openbare weg of jouw tuin, dan is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht. Informatie hierover kan je bij de Autoriteit Persoonsgegevens opvragen. Kijk op voor meer informatie op hun website autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Meldingen over graffiti?

Heeft u last van graffiti? Inwoners en ondernemers kunnen gebruik maken van een regeling voor het verwijderen van graffiti van hun eigendommen. 

Hoe het werkt

Neem contact op met KSS&Noord via telefoonnummer 036-5331881. De gemeente Almere werkt samen met dit bedrijf voor het verwijderen van graffiti. Het bedrijf is geselecteerd door middel van een Europese aanbesteding, waardoor de kwaliteit/prijsverhouding is gegarandeerd. Uiteraard staat het u ook vrij om bij andere schoonmaakbedrijven offertes op te vragen.