Direct naar paginainhoud

Fietsbruggen Spoorbaanpad

We bouwen nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart. Vanaf eind 2024 fiets en wandel je over de nieuwe en brede bruggen.

Op de afbeeldingen zie je hoe de brug over de Lage Vaart zal worden. Er komt ruimte tussen de fietsbrug en de spoorbrug. Klik op de afbeeldingen om ze groter te maken.

Actuele informatie bouwwerkzaamheden en omleidingen

Brug Lage Vaart

Afsluitingen

Eind mei leggen we grote betonnen liggers op de eerste brug over de Lage Vaart. De bouwwerken beginnen dan echt te lijken op een brug. Grote hijskranen gaan aan de slag en leggen liggers op hun plek. Om dit veilig te kunnen doen sluiten we de Tussenring en de Lage Vaart af. In onderstaand overzicht zie je wat wanneer is afgesloten. 

Afsluitingen vaarverkeer Lage Vaart 

  • Dinsdag 28 mei van 7.00 uur tot 16.00 uur  
  • Woensdag 29 mei van 7.00 uur tot 16.00 uur  
  • Donderdag 30 mei van 2.00 uur tot 14.00 uur  

 Afsluiting wegverkeer Tussenring 

  • De Tussenring is afgesloten van dinsdag 28 mei 9.00 uur tot zaterdag 1 juni in de middag, tussen de Vrijheidsdreef en de Mondriaanweg. We adviseren automobilisten dringend om te rijden via de A6 (afslag 5 en 6), Veluwedreef en Vrijheidsdreef of omgekeerd. Deze omleiding zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en voorkomt onnodige opstoppingen op andere wegen.

 Afsluiting wegverkeer Jozef Israëlslaan

  • Op zaterdag 1 juni tussen 2.00 uur en 7.00 uur sluiten we de weg, tijdens de werkzaamheden. Deze verkeerstops duren ongeveer 30 minuten. Tussen de werkzaamheden door is de weg gewoon open.  

Afsluiting Johnsonpad

  • Het Johnsonpad onder de Spoorbrug is afgesloten. Tussen de Leguaanstraat en het Johnsonpad ligt een tijdelijk fiets- en voetpad. Deze afsluiting is nog tot en met de zomer van 2024 nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren.

Als de liggers liggen dan gaan daarna op de brug aan het werk. Om veilig te kunnen werken wordt later de weg nog een keer afgesloten, we houden je daarover op de hoogte.

Brug Hoge Vaart

 Afsluiting vaarverkeer Hoge Vaart

  • Woensdag 26 juni van 7.00 uur tot 16.00 uur
  • Donderdag 27 juni van 7.00 uur tot 16.00 uur
  • Vrijdag 28 juni van 7.00 uur tot 16.00 uur

Afsluiting Vincent van Goghstraat

Voor de werkzaamheden aan de fietsbrug over de Hoge Vaart is de Vincent van Goghstraat onder de spoorbrug afgesloten. Dit geldt ook voor het fietspad tussen het Spoorbaanpad en de Vincent van Goghstraat. Naast de Vincent van Goghstraat wordt een kade gemaakt in de Hoge Vaart om materialen te lossen. Zo kan materiaal zoals zand en piepschuim worden aangevoerd via het water en zorgen we voor minder bouwverkeer in de wijk.

Omleidingen fietsers

Fietsers maken gebruik van een omleidingsroute. Deze gaat via de onderdoorgang bij de busbaan, het Suze Robertsonpad. In beide richtingen is de route aangegeven met gele borden.

Omleidingen autoverkeer

Automobilisten rijden via de Jozef Israëlslaan. Vanaf de Rembrandtweg rij je via de Meindert Hobbemastraat, Jozef Israëlslaan en Thérèse Schwartzestraat, op de borden aangegeven als route B. Omgekeerd is de route aangegeven met gele borden met de letter D.

Tekst afbeelding omleidingsroutes afsluiting Vincent van Goghstraat

De zwarte lijn is afsluiting onder spoor bij Vincent van Goghstraat en afrit voor fiets naar Spoorbaanpad.
De groene lijn is de omleidingsroute voor fietsers, via T. Schwartzestraat, Robertsonpad en Breitnerstraat. En omgekeerd.
De oranje lijn geeft de omleidingsroute voor autoverkeer via T. Schwartzestraat, J. Israëlstraat en M. Hobbemastraat naar de Govert Flinckstraat. En omgekeerd.

Download BouwApp

Tijdens de werkzaamheden maken wij gebruik van de BouwApp. Via deze app brengen wij je op de hoogte van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Je volgt hier bijvoorbeeld de voortgang rondom het heien. Daarnaast kan je makkelijk contact opnemen als je vragen of opmerkingen hebt.

De BouwApp is gratis en te downloaden in de App Store (Apple) en Play Store (Android). Heb je de app gedownload? Zoek in de app naar ‘Fietsbruggen Spoorbaanpad’, open het project en klik op ‘volgen’.

Bestaande bruggen blijven zo lang mogelijk open

De nieuwe bruggen bouwen we naast de bestaande bruggen. Pas als de nieuwe bruggen klaar zijn breken we de bestaande bruggen af. Op deze manier heeft het doorgaand verkeer de minste hinder van de werkzaamheden.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening