Direct naar paginainhoud
menu

Erfgoedhuis Almere

 

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Coronamaatregelen

Momenteel geldt een mondkapjesadvies op in Erfgoedhuis Almere. Zorg er daarom voor dat u een mondkapje bij u draagt wanneer u langs wilt komen. Bezoekers dienen bij binnenkomst naam, telefoonnummer, e-mailadres, datum en tijdstip van bezoek op te schrijven. Dit in verband met contactonderzoek voor de GGD. De contactgegevens worden volgens AVG protocol beschermd en worden na 4 weken vernietigd.

Volg ons op sociale media

Digitale les Erfgoedhuis

Ook het Erfgoedhuis heeft een digitale les gemaakt die basischolieren (groep 4 t/m 8) thuis kunnen maken. Lees meer op de pagina voor scholieren.

Wat vindt u van onze website?