Skip to content

Erfgoedhuis Almere

 

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Nieuws

Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut

12 mei 2020

Tijdens deze digitale editie van het Erfgoedcafé neemt Nadia Abdelkaui - curator van de tentoonstelling Bruno Taut: De fantasie voorbij in Museum Het Schip in Amsterdam - ons mee in de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke...

Lees meer...

Archeologie in Almere

Archeologie in Almere

Lees verder >

Bovengronds erfgoed

Bovengronds erfgoed

Lees verder >

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Lees verder >

Evenementen

Datum Tijd Evenement Locatie
28 mei 2020 19.45 uur Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut online: aanmelden verplicht

Volg ons op sociale media

Digitale les Erfgoedhuis

Ook het Erfgoedhuis heeft een digitale les gemaakt die basischolieren (groep 4 t/m 8) thuis kunnen maken. Lees meer op de pagina voor scholieren.

Nieuwsbrief

Ontvangt u graag onze nieuwsbrief? Meld u dan aan via archeologie@almere.nl

Wat vindt u van onze website?