Skip to content

Erfgoedhuis Almere

 

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Nieuws

Erfgoedhuis Almere zoekt vrijwilligers voor Erfgoedcafé

29 november 2019

Elke laatste donderdag van de maand vindt het Erfgoedcafé plaats in Erfgoedhuis Almere. Het Erfgoedcafé is een moment voor iedereen om meer te weten te komen over architectuur, geschiedenis, archeologie en cultuur uit deze omgeving. Professionals...

Lees meer...

Erfgoedhuis gesloten tijdens Kerstvakantie

28 november 2019

Het Erfgoedhuis is van 24 december t/m 3 januari gesloten in verband met de Kerstvakantie. Vanaf 7 januari is de tentoonstelling weer gratis te bezoeken!

Lees meer...

50e editie Reuvensdagen in Almere

25 november 2019

In november 2020 wordt de 50e editie van de Reuvensdagen in Almere georganiseerd. De Reuvensdagen brengen heel archeologisch Nederland samen tijdens een driedaags congres. Afgelopen weekend werd het congres in Apeldoorn georganiseerd, en op de...

Lees meer...

Archeologie in Almere

Archeologie in Almere

Lees verder >

Bovengronds erfgoed

Bovengronds erfgoed

Lees verder >

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Lees verder >

Evenementen

Datum Evenement Locatie
24 december - 3 januari Erfgoedhuis gesloten - Kerstvakantie
30 januari 2020 Opening nieuwe expositie/lezing Kelvin Wilson Erfgoedhuis Almere
18 t/m 20 februari 2020 Knutselen tijdens de voorjaarsvakantie Erfgoedhuis Almere
Wat vindt u van onze website?