Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar je alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het Erfgoedhuis vind je aan het Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere.

Erfgoedhuis open op afspraak: 7 september tot en met 18 oktober 2021

Vanaf 7 september 2021 zijn we weer te bezoeken. Tot en met 18 oktober gelden niet de reguliere openingstijden, maar is het Erfgoedhuis open op afspraak. Reserveer van tevoren een plekje via archeologieverberg dit@almere.nl. Vermeld daarbij je naam, aantal personen en wanneer je ons wil bezoeken. We nemen dan contact met je op om je reservering te bevestigen.

Nieuws

Badderende zwaan
Een statige zwaan zwemt over de vijver in het Beatrixpark. Wie raakt daar nu niet vertederd door? In het digitale erfgoedcafé van 30 september 2021 spreken we over dit bijzondere dier. Stadsecoloog…
Heel de maand september viert Almere Open Monumentendag en zet de stad haar cultureel erfgoed in het zonnetje. Zo zijn er verschillende wandel- en fietsroutes, de podcastserie ‘Blik op de horizon. De…