Skip to content

Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis Almere is de plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De geschiedenis van deze jonge stad gaat heel ver terug. Ontdek alles over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. Het cultureel erfgoed van de stad staat centraal.

Erfgoedhuis Almere is een initiatief van de gemeente Almere, en biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Nieuws

Almere wijst ontwerp van OMA aan als eerste gemeentelijk monument

10 april 2019

Almere heeft vanaf woensdag een officieel monument. Het college van de stad heeft het voormalige politiebureau in Almere Haven aangewezen als het eerste gemeentelijke monument. Het politiebureau is het eerste gerealiseerde ontwerp van het nu...

Lees meer...

Gezocht: Stagiair publieksbereik Cultureel Erfgoed

20 maart 2019

Geschiedenis en Almere? Ja! Voor de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur, cluster Archeologie en Monumenten zoekt Gemeente Almere een stagiair Publieksbereik Cultureel Erfgoed.

Lees meer...

Archeologie in Almere

Archeologie in Almere

Lees verder >

Bovengronds erfgoed

Bovengronds erfgoed

Lees verder >

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Lees verder >

Evenementen

Datum Evenement Locatie
25 april Erfgoedcafé - Verborgen verleden: Joodse werkkampen Erfgoedhuis Almere
30 april - 2 mei Kinderactiviteiten meivakantie Erfgoedhuis Almere
30 mei Erfgoedcafé - Klimaat in de Steentijd Erfgoedhuis Almere
Wat vindt u van onze website?