Direct naar paginainhoud

Bezwaar en klachten

Als je het niet eens bent met een officieel besluit van Werk en Inkomen kun je bezwaar maken. Je kunt dit online doen of schriftelijk. Doe het in ieder geval binnen 6 weken na het besluit.

Schriftelijk

Stuur jouw bezwaarschrift aan:

College van burgemeester en wethouders
Bezwaarschriften Werk en Inkomen
Postbus 200
1300 AE Almere

Bezwaar binnen 6 weken indienen

Je hebt 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen. Als je meer tijd nodig hebt, kun je wel alvast je bezwaarschrift indienen en vragen om een extra termijn. Je krijgt dan extra tijd om jouw bezwaar aan te vullen. Doe je dit niet of niet op tijd, kan besloten worden dat jouw bezwaarschrift niet behandeld wordt.

Afhandeling van je bezwaar

Wanneer je een bezwaarschrift overig hebt ingediend neemt de gemeente telefonisch contact met je op. Voor meer informatie: zie de uitleg over passende aanpak.

Bij het digitaal indienen van bezwaar, ontvang je direct de ontvangstbevestiging. Bij een schriftelijke indiening ontvang je deze binnen twee weken.

Heb je een klacht?

Een klacht gaat over de manier waarop een bestuursorgaan of een medewerker van de gemeente Almere zich tegenover jou heeft gedragen. Een klacht gaat dus bijvoorbeeld over de manier waarop je te woord bent gestaan, over een brief die niet beantwoord is, of over een toezegging die volgens jou niet is nagekomen. Meer informatie over het indienen van een klacht.

Kosten

Aan het indienen van een bezwaarschrift of klacht zijn geen kosten verbonden. Als je een juridisch adviseur of advocaat inschakelt, moet je die wel zelf betalen. Je kunt misschien rechtsbijstand vanuit de overheid krijgen. Kijk voor meer informatie op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening