Direct naar paginainhoud
menu

Als ondernemer binnen de gemeente Almere moet je gemeentelijke belastingen en heffingen betalen. Welke belastingen en heffingen je dient te betalen, is gedeeltelijk afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt. Als ZZP’er (natuurlijk persoon) kun je met een laag inkomen kwijtschelding aanvragen voor jouw persoonlijke belastingaanslag.

Betalingsregeling op maat

Als inwoner, zzp’er of bedrijf kun je een betalingsregeling op maat aanvragen door contact met ons op te nemen en het gewenste aantal termijnen door te geven via:

Als wij alle informatie hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestigingsbrief.

Bijzonder uitstel van betaling

Kom je in betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je voor jouw aanslag gemeentelijke belastingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen. De invorderingsrente wordt in dat geval teruggebracht tot 0.01%. Dit geldt voor ondernemers (inclusief zzp’ers) in Almere. Stuur een e-mail naar belastingen@almere.nl. (NB het is voor rechtspersonen niet mogelijk in te loggen via de online belastingbalie. Maak daarom gebruik van het e-mailadres). Leg in jouw aanvraag uit hoe je door het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat wij jouw verzoek hebben ontvangen, stoppen wij met de invorderingsmaatregelen.

Kan ik als ondernemer kwijtschelding krijgen van de gemeentelijke belastingen?

Kwijtschelding is niet mogelijk voor rechtspersonen. Natuurlijke personen (zoals ZZP’ers en zelfstandigen) kunnen kwijtschelding aanvragen voor hun privé belastingaanslag. Kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen kunnen natuurlijke personen online aanvragen (DigiD verplicht).

Wat vindt u van onze website?