Direct naar paginainhoud

Alcoholwetvergunning

Wanneer je alcoholhoudende drank wilt schenken in een horecagelegenheid, heb je een Alcoholwetvergunning nodig. Daarnaast is het ook nodig om het formulier 'Wet Bibob en Vergunningen' in te vullen. Wanneer je een slijtersbedrijf wilt beginnen, voor de verkoop van sterke drank, heb je een Alcoholwetvergunning nodig.

Wanneer moet je een nieuwe aanvraag indienen

De vergunning is voor onbepaalde tijd maar vervalt bij een wijziging in de bedrijfsvoering of rechtsvorm. Wanneer jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel wijzigt moet je een nieuwe vergunning aanvragen, jouw huidige vergunning vervalt. Zonder vergunning mag jouw horecabedrijf niet geopend zijn.

 Je moet ook andere wijzigingen melden zoals:

  • Wijziging van leidinggevenden (nieuw in loondienst en eventueel de bestaande leidinggevende die uit dienst zijn laten vervallen).
  • Wijziging van de horeca inrichting. 

Aanvraagformulieren

Wet Bibob

Bij de aanvraag voor het schenken van alcoholhoudende drank dien je ook het formulier Wet Bibob en Vergunning in te vullen. Dit formulier dien je gelijktijdig in met het aanvraagformulier.

Handleiding Cryptshare

Gezien de vertrouwelijkheid van de (Bibob) stukken, bieden wij je de mogelijkheid om de documenten vertrouwelijk en versleuteld naar ons toe te sturen via Cryptshare. 
De ingevulde formulieren dien je per pdf te mailen naar drankenhoreca@almere.nl.

Afhandelingstermijn aanvraag

Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld. 

Kosten

Aan het aanvragen van deze vergunning zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op de pagina leges betalen.

Aanvraagformulier opsturen

Controleer of je het aanvraagformulier helemaal hebt ingevuld, ondertekend en of de mogelijk gevraagde bijlagen zijn toegevoegd. Mail alle gegevens naar info@almere.nl of stuur het met de post naar:

Gemeente Almere
Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving
Postbus 200
1300 AE Almere

Illustratie Almere skyline
Jouw mening