Direct naar paginainhoud
menu

Uittreksel en afschrift

Uittreksel Basisregistratie Personen

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een bewijs dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Onderstaande uittreksels kunt u online aanvragen:

Er zijn ook andere soorten uittreksels dan hierboven staan. Deze kunt u niet online aanvragen. Dat kan alleen op afspraak aan de balie.

Uittreksel voor het gezin

U kunt een uittreksel voor uw gezin aanvragen als u op hetzelfde adres woont. In sommige gevallen is er een machtiging nodig van meerderjarige kinderen. Zij moeten dan toestemming geven via een machtigingsformulier en een kopie van hun geldig identiteitsbewijs mee geven bij de aanvraag van het uittreksel.

Afschrift/uittreksel akte Burgerlijke Stand

Wilt u een afschrift van een akte van de Burgerlijke Stand aanvragen (geboorte, huwelijk, partnerschapsregistratie, echtscheiding, beëindiging partnerschapsregistratie, overlijden)? Dan kunt u in Almere alleen afschriften van akten aanvragen die ook in Almere zijn opgemaakt. Dit kunt u zowel bij de balie Burgerzaken (op afspraak) als online doen. Bent u in een andere gemeente getrouwd, maar gescheiden in Almere en wilt u een afschrift van de echtscheidingsakte opvragen? Deze akte vraagt u aan bij de gemeente waar het huwelijk voltrokken is. Achter de huwelijksakte is een latere vermelding van echtscheiding toegevoegd.

Goed te weten

  • De akte wordt na ongeveer vijf werkdagen opgestuurd. Daarna kan de post er drie dagen over doen.
  • Let op: Heeft u een akte aangevraagd, maar heeft de gebeurtenis niet in Almere plaatsgevonden dan kunt u helaas geen geld terugkrijgen.
Wat vindt u van onze website?