Afval

Koningsdag

Op vrijdag 27 april worden de afvalbakken niet geleegd. In plaats daarvan komen wij op zaterdag 28 april uw duo-, gft- of plasticbak legen. Dit doen wij tot 20.30 uur. Laat uw bak dus tot deze tijd op de opstelplaats staan. Voor de papierbakken is geen inhaaldag. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Eerste Grondstoffenstraat van Nederland geopend

15 maart 2018

Wethouder RenĂ© Peeters opende gisteren op het Grondstoffen Collectief Almere de eerste Grondstoffenstraat van Nederland. Deze zorgt ervoor dat de gemeente Almere haar biosmassa niet meer hoeft te verbranden, maar kan verwerken tot nieuwe...

Lees meer...

Blad- en snoeikorven weer in de stad

15 maart 2018

Vanaf deze week plaatsen we de komende twee weken weer blad- en snoeikorven in de stad. Hier kunt u de bladeren van de straat en het snoeiafval uit uw tuin in kwijt. Daarom wordt in deze periode geen snoeiafval door de gemeente opgehaald. Vanaf half...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. 

Wat vindt u van onze website?